Back to basic N°1


Nu har jag totalt shoppingförbud. Bra för min ekonomi, dåligt för bloggen. Nej, nu är det min basgarderob jag har att förlita mig på. Så jag tänkte köra en blogginläggsserie med vilka basplagg som borde finnas i varje garderob!


New in the closet


Har rea-fyndat lite idag! Topshop hade lite vår rea så då passade jag på att köpa dessa byxor i skinnimitation och platå pumpsen! T-shirten kommer från PUB! Tror allt kommer användas flitigt nu i vår är just nu en sucker för allt i skinn!


Out in the sun


Nu ska jag springa ner på stan och möta upp Elin! Älskar vädret vi har nu allt i garderobens känns tiogånger snyggare!


Summer Breeze


Secondhand fyndade i fredags! Shorts från Stadsmissionen och skjorta från Beyond Retro! 350 kronor för hela outfiten. ka-ching!


The little things


Hur enkelt är det inte att hota upp en tråkig outfit med ett färgglatt pärlhalsband? Detta måste göras pronto!


Twirl


Nu ska jag iväg till Petra och kolla på filmen ihop klippt, spänande! Sen blir det en dag i solen! Men först lite ärenden!


Oh so round


Har tjatat om det här tidigare men runda solglas är verkligen så snyggt! Slänger på mig mina nu på engång! Måste också försöka få till detta nyvakna ruffs också!

Bild: francais

A little Break


Har mycket att stå i ihelgen så jag tar en minisemester från bloggen och kommer tillbaka 10 gånger bättre på Måndag istället. Nu måste jag städa lite efter som de kommer människor hit och filmar vilken sekund som helst. Hjälp. Ha en underbar helg!


In the studio


Satan i gatan vad kul vi hade igår lånade lite bilder från Petra! Det blev helt galet bra resultat på filmen igår och jag var inte hemma förens efter kl 1. Så jag tog sovmorgon och nu ska jag jobba lite. Later!

There she goes

Dagens låt: There she goes

Kom hem precis efter yttligare en dag på stan, det varit en otroligt bra dag! Nu ska jag iväg till en studio och filma lite, hemligt hemligt! Sen blir det en sväng förbi Spyan där Michaela spelar! Ciao!

Trench & skjorta H&M, Skinjacka Topshop, Jeans Gina tricot, Skor Acne, Väska Mulberry!

Corinne & friends


Har äntligen hittat min dröm frisör! Sandhra heter hon och är bäst! Tyvärr ska hon åka til L.A i tre månader så passa på innan fredag hon finns på Corinne & Friends! Nu ska jag ut!


Rabbit ears?


Kom precis hem efter en heldag på stan! Hann även med att klippa mig (igen). Ni får se snart, nu kommer Chrystelle hit så ska vi ta lite bilder i min källare igen sen utgång! Känns som det kommer spenderas mycket tid i min källare framtiden..


Wednesday

Dagens låt: Free

Linn den lilla råttan är inte bara duktigt på att stå framför kameran utan även bakom! Nu är det upp och hoppa som gäller! Möte och sen lite mer jobb, hur underbart är det inte att man får lön idag? Detta måste firas!


Give me Give me


Rodebjer har ju denna vår så otroligt mycket fina saker, men dessa två tröjer fall mig i smaken! Sandalerna är ifrån DNA och är super snygga men framför allt bekväma!


In the basement


Här har ni henne, Linn! Hockyspelaren/modellen/bästavännen! Vi har precis fotat lite i min kolsvarta källare! Hur bra bilder som helst, men förutsättningarna var ju ganska bra till att börja med. Vad tycker ni har jag en framtid som fotograf?

Linns otroligt snygga topp kommer från Gina tricot och jeansen är 501 Levis.

The new black

Dagens låt: Back to black

Idag ska jag göra som Elin och ge mig själv det här i present, målade naglarna knallröda igår och känner mig inte helt hundra på färgen. Bli snarare helt bländad varje gång jag ser mina händer. Nej, back to black!


Bloppis!


Nu blir det bloppis igen! Skriv bud och mail i kommentarsfältet! Hope you like it!

1.
Jeans shorts stl 25 secondhand fynd i bangkok 100 kronor.
2. Lårhöga Mockastövlar (ej klack) i stl 38 från La redoute 350 kronor.
3.
Nit-skärp från Asos 100 kronor.


Got my Suède boots on

Dagens låt: Man-size

Det gick ju inte att låta bli dem, jag var bar tvungen! Ni kan själva hitta skorna på Monroe i Sturegallerian för 1700 kronor.  Märket heter my favourites! Nu ska jag jobba lite, till sällskap på skrivbordet har jag en chailatte!


Knee High



I höst är det lårhögt som gäller på skofronten! Vet inte om jag älskar pradas gummistövlar men knähögt är ju aldrig fel!


Dream a little dream

Dagens låt: Dream a little dream

Jaaa jag vet!! Men lite kan man väl få drömma en seg Söndag? Bara lite! Dröm själv HÄR! Nu blir den en promenad på söder.


Shoulders with an Edge


Är på jakt efter en kavaj med rejäla axlar och har varit de sen ett tag tillbaka men hittar inget som känns rätt. Bilden i mitt huvud är tajta jeans, en urtvättad t-shirt, ballerina och självklart en kavaj med vassa axlar! 

King in the bar?!


Ja, det låter något bättre på svenska men det känner jag att jag är ikväll, Kung i baren! Hela tjejgänget samlat och alla har samma mål! Nämligen att slå klackarna i taket!


Nöjes Guiden

Dagens låt: It's Amazing

Har spenderat hela morgonen med espresso, musik och tidningar i lillebrors jeansskjorta! Favorit läsningen just nu är Nöjes Guiden och Michaelas modesidor! Spring och leta upp ett exemplar! Ni kommer inte ångra er!


English Breakfast


Hur underbart kollage? Bakrunden är exakt samma mönster som mina te-koppar. Men hur enklet skulle det inte vara att göra så som t-shirten på bilen och sy fast en lite volang på slutet av ärmen? Detta måste provas!

Bildkälla: Google

You give me Butterflyz

Dagens låt: You Give Me Butterflyz
Jag fick bokstavligen fjärillar i magen när jag såg denna bild! Underbara Billie på sin nya underbara blogg som ni hittar HÄR!


The LBD


För er som letar efter den lilla svarta party klänningen så finns denna skönhet med Alexander Wang känsla på H&M divided för 249 kronor.


The big Two


Två byxor att satsa på i vår är klassiska chinos och trendigt trasiga jeans, Bilderna är från underbara Garance Dore, Som jag hade den otroliga turen att få hänga med under modeveckan.

H&M: Chinos 349 kronor Gina tricot Trasiga jeans 399 kronor.



Home sweet home


Nu ska jag åka hem till mamma och pappa och bara umgås och ha det myssigt! Ikväll så blir det mini-utgång med Linn och Chrystelle!

Zipper

Denna kjol kommer tygligen från H&M men jag har inte sett den i butik än. När den kommer ut ska jag absoult lägga vantarna på den.


I am free


HÄR såg det ut på plåtningen idag! Nu ska jag ut i solen och njuta! Sen ner i tvättstugan och ja.. inte-njuta.


Sunshine


Efter lite kaffe och sol sätter vi igång med att plåta igen! Hur snygg är inte Elins trenchcoat från Burberry?!


In the studio


Nu har vi fotat hela morgonen och vi har lite kvar! Men först bli det lite thai mat och cola! Mums!

Foto: Erika Etoall

Copy copy!


Wola! De här är min nya dataväska som en passar som en handske på min mac book och A4 papper, chanel look-a-like från Gina Tricot för 299 kronor!


Simple


När inget annat funkar är det svart som gäller för min del! Nu ska jag möta Elin och jobba lite, Later!


Struck by lightening


Har nu provat den nya blixten ordentligt! Satan i gatan vilka bilder man kan ta, mer blixtar åt folket!


Broken


Efter att ha hängt med huvudet i toalett hela natten (vinterkräksjukan) har jag nu tryckt i mig en pizza och 5 bullar börjar jag känna mig som en människa igen. Hittade det här bilderna på Pixie, hur snyggt? Nu blir det sex and the city race!


Heartbeats

Dagens låt: Heartbeats

Botar söndagsångest med ytterligare ett par skor från Acne! Nu är bara frågan vad jag ska bota shopping-ångesten med..


Give me!


Om du skulle slå upp ordet perfektion så skulle du se denna bilden. Skulle nog göra vad som helst för en sådan väska!


And Im off!


Nu ska jag ut och vara social! Provade platta håret vilket tog typ en timme, aldrig mer! Nu bär det av till Story hotel. och jag är som vanligt seeeeen!


Lazy saturday

Dagens låt: So esay

Gick upp kl 8 imorse och har fram tills nu hängt med min 4 åriga kusin Elias som gillar Bob Dylan och ska bli allt när han blir stor. Har även hunnit gå loss på mina fönster med fönsterputs och köpt en blixt till kameran! Så nu är det bara att get technical och få fast den sen ska det fotas!

Bild: Billie och jag på CHICAS LOCAS

Longing for lullabies


Hemma! Har fotat lite grejer hos H&M till Minoutfit hann också förbi Urban by axen och klippte till en snelugg. På mig har jag min nya skjorta från Beyond retro, kavaj från Gina tricot och halsduk från H&M.

The Walking and the talking


Nu tar jag mitt pick och pack och går en runda på stan! Såg era delade meningar om frisyren och jag försöker inte härma Elins snygga frisyr.  Men håret ser mer äkta ut om man lockar det lite grann. Drömscenariot är att få till Mary-kates frisyr på bilden nedanför, ska försöka med de ikväll!


JAG ÄR SEN!


Nu blir det drink och sen CHICAS LOCAS på spybar! Ses imorgon! Oj just vad tycker ni om håret? Dålig bild jag vet men ändå!


Flirting with the classics


Nu sitter jag på jobbar med vår praktikant Pauline på mig har jag T-shirt och kostymbyxor från Whyred. Väldigt enkelt, bekvämt och klassiskt!


Visit to Vienna

Dagens låt: Visit to Vienna

Nu jäklar ska håret bli lååååångt! Ska sätta hårförlänging i eftermiddag! Woho! Mary-kate på den du!


Give me Shoulders


Man hittar verkligen fynd efter fynd på secondhand! Dessa två plagg kommer från Beyond Retro. Är helt såld på allt som är i metallic eller har metallicdetaljer!


In the studio!


Det gick bra i studio frackkavajen på bilden är egen designad kommer bild när den är färdig pimpad! Nu ligger jag på min säng med Linnis-pinnis och syr!


There will be

Dagenslåt: Longing for lullabies
Nu är bär det av till studion och kanelkaffe! Tittar ut igenom fönstret och känner att jag bara vill ha på mig mjukisbyxor och stickat. Jäkla snöstorm igår, ska det någonsin bli sommar?


Florbrant


Har suttit och jobbat hela dagen på cafe med Elin och Pauline, jättemysigt! Fick en bild av Jesper precis han är så duktigt!


A second skin


Nu står jag inte ut längre! Måste hitta ett par skinnbyxor NU! Hur snyggt är det inte till typ allt?

Bild: Jak & Jil

Whyred


Svängde förbi en Whyred utförsäljningen idag (öppnar för allmänheten imorgon kl. 07.00 på hamngatan 27) och fyndade lite klassiker! Ett par kostymbyxor, t-shirt, lilla svarta och en grå mjukiströja. Plus att jag hittade den ultimata partyväskan för inga pengar alls! HÄR kan ni hitta den!


From class to trash


Åh ibland blir jag så glad över era kommentarer! Älskar ju white trash och nu tycker någon att jag gått från "class to trash" Mission accomplished säger jag bara!

Juste ska sätta i lite extensions i veckan, frågan är bara om jag behåller luggen eller skippar den?



Nude is the shit


Hittade denna klänning igår som jag sydde upp för länge sen i Thailand! Den åker fram i vår igen då NUDE is the shit! Idag är det plock på stan som gäller, men idag är jag inte ensam utan har vår praktikant Pauline med mig!
Later!



Those Dancing Days


Gårdagen i bilder först vin och spel hemma hos mig sen berns, spyan, sen Mc donalds och hem! På mig hade jag en päls från H&M, hårband Gina tricot, jeans shorts gamla, tröja AA och skor topshop! Tack Billie, Linn, Michaela, Petra, Agnes och Anna för en underbar kväll!


A thousand words

Dagens låt: Single Ladies

En bild säger mer än tusen ord? Idag kommer bli en underbar dag och ikväll kommer bli ännu bättre, party party! Bild: Jag och LINN tagen av Mathias på PUB


Wanted


Nu ska jag iväg på brunch med Camilla sen ska till PUB där ni kan bli fotade den mycket begåvade fotografen Mathias för Minoutfits räkning! Ses kanske senare och om inte får ni ha en underbar lördag!


Tävla med Levis!


Nu kan ni vara med och tävla om vårens hetaste jeans modeller från Levis! HÄR kan ni läsa med om hur det går till!



Somliga går med trasiga skor


Det här inlägget kommer förmodligen inte inspirera er till morgondagens outfit, inte heller rekommendera de senaste trenderna. Men där imot kanske väcka en tanke, och med lite tur till och med en handling.

Något man lätt glömmer när du köper skor efter skor, är hur mycket ett par skor skulle betyda för en någon annan. Någon som inte behöver de senaste platå-peeptoen, utan bara något att ha på fötterna.

Efter ett rejält hugg i hjärtat då jag såg den här bilden tog de mig 4 minuter att sänka 100 kronor till SOS-barn byar. Och visst, det kanske inte räddar världen men många bäckar små…

Är ni med?



A thought

Kom precis hem från en middag på Tranan med Saurabh, har aldrig varit där förut och har aldrig heller ätit så goda köttbullar! Plåtningen gick jätte bara och jag hoppas kunna visa en bild i helgen redan, nu sitter jag i mitt fönster med laptopen och skriver ner lite tankar. Ska på begravning imorgon, känns tungt.


In the fucking studio

Är i studio och ska ta en ny headbild med otroligt begåvade Jesper i hans studio Studio Drip! Inspirationen är rockigt och lekfullt! Tro det kommer blir grymt!

Vanilla and liquorice

Dagens låt: Det är slut


Har äntligen köpt ett par kängor som jag letat efter i år och dar! För 99 kronor på din sko. Klänningen sydde jag för några år sedan, älskar blandningen av sött och salt! Vanilla and liquorice.


How to:



Foundation
Använd ljusare nyanser av Foundation för att höja olika områden t.ex. Tiningen, under ögonbrynet. Använd en mörkare på näsryggen kindbenen och i pannan.

Extra Lashes
Det som är enklast och oftast ser bäst är ”tippar” använd en pincett och doppa roten i limmet och börja utifrån och in med att placera ögonfransarna.

Eyeliner
Detta är svårt att fånga på bild, så jag refererar till Hanna Fridén videoinlägg där hon visa exakt hur man lägger den perfekta eyelinern som ni kan se HÄR!



In The Studio


Så här såg det ut idag i studion! Vi plåtade och käkade thaimat. Blev mat över så nu blir det thai igen! Mums!

Foto: Erika Etoall

Between you and me..




Här hittar ni nästan alla mina favorit bloggar just nu!
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SAJTEN!




My new prada


Idag valde min telefon att lägga av helt. Fantastiskt egentligen att den klara ett helt år (vilket innefattar ett fall från Berns balkong och andra mindre behagliga tappningar). Så jag svansar in på 3 för att se vad en reparation skulle gå lås på, men kommer på helt andra tankar när jag ser denna fenomenala telefon! Så nu är den min! Bara min min min min!


Black is the color


Idag är en sådan dag som jag inte har det minsta lust till att anstränga mig klädmässigt. Men så ser jag den här bilden på Victoria och känner att det blir en hel svart dag minus underbar chanel väska!


How to walk in heels


Att gå i högklackade skor är en konst, och inget som man kan lära sig på en natt om man är ovan. Har aldrig riktigt haft just detta problem, men har snappat upp en del bra tips på vägen!

Första felet många gör är att böja för mycket på knäna, för att undvika detta låter man gången sitta i höfterna, låt dem vara ”fjädringen” istället. Försök att inte luta dig för mycket framåt, luta dig istället aningen bakåt så får du en bättre hållning och balans.

Det här med att gå omkring hemma har jag aldrig trott på, man förstör bara golvet. Ta med dig skorna ut i stället och ha med dig ett par du kan byta till om du blir trött i fötterna.

Något man kan passa på att investera i är ett par klackar med en platå fram till vilket gör det lättare att gå snygg i om man är ovan eftersom det tar bort några centimeter på själva klacken. Samtidigt som du blir super trendig!

HÄR kan ni kolla på en väldigt rolig video om hur man gör!


Make up


Är på stan och plockar kläder! Tänkte köra lite sminkskola ikväll om det är någon som vill se det? Hur man fixar lösögonfrans och annat löjligt tjafs! Later!


Brokend jeans


Letar ni trasiga jeans? Dessa är från Cheap Monday och kostar ca 500 kr!


Hot red


Slängde ihop ett insperationsplank för hur jag vill se ut just nu! Kedjer, nitar, snörning och trasigt! Starka acentfärger och galna klackar! Byxorna som jag har på mig är från H&M som jag köpte i Fredags såg jag att både Linn och Elin lagt beslag på. Men det får bo kvar här ändå, så förbaskat snygg!


Here we go!

Eftersom det den senaste tiden kommit lite nyare läsare så tänkte jag presentera mig igen och svara på era frågor! Så here we go!

Jag heter Emma Elwin och fyller 20 i år och har precis flyttat hemifrån till Stockholms (enligt mig) bästa stadsdel, söder! Det har alltid funnits ett intresse för kläder hos mig på ett eller annat sätt, så jag valde att utbilda mig till modedesigner. Efter tre år på Design gymnasiet hann jag med en modevisningen, tre klädkollektioner och ett UF företag som sålde design i lite olika former. Företaget B Cured uf drev jag med två underbara killkompisar som ni kan läsa mer om HÄR!

Sen dess har jag praktiserat på hos J.lindeberg, Pimpinette och Van Deurs! Jag sökte jobbet som Elin Klings assistent i höstas och jobbat med henne sen dess! Någon frågade om det coolaste som hänt mig och jag tror att fått det här jobbet är högst på listan. Vi jobbar med allt mode ni kan läsa i Expressen Fredag! Jag är som sagt modeassistent så jag springer på pressrum och lånar kläder till fotograferingar. Och ibland blir det lite extra lyxigt med pressfrukostar, modeveckan och liknade!


Här med Linn och Elin och massa choklad doppade jordgubbar, ibland är livet gött!

Hur kommer det sig att du känner Forni, Petra etc? det känns som att alla stora bloggare känner varandra?
Man vill ofta umgås med människor som är likasinnade, jag tror alla vi kan relatera väldigt bra till varandra efter som vi har gått samma väg. Plus att tjejerna är helt underbara!

Vad är vårens bästa plagg och vilka är verkligen no no?
Jag tycker en färgglad kavaj eller bikerjacka är en investering i vår, men inga no no. Man vet aldrig hur man kan återvinna gamla trender eller plagg!

Jag skulle så gärna vilja veta hur du retuscherar dina outfitbilder, i vilket program du jobbar samt vilken inställning du har på kameran när du fotar? Hur får du dem så klara och snygga? Och hur trollar du bort dörren bakom och gör väggen helvit?
Kameran är Nikon D90, tar bilderna själv med självutlösare. Använder Photoshop, sen ljusar jag upp bilderna och tar bort t.ex. dörren! Men att lära sig det är en hel vetenskap så om ni är intresserade gå en kurs! För när man väl kan det är det väldigt skoj!


Jag är en skoälskare och undrar om du skulle kunna typ lägga upp bilder på alla dina skor så att man ser dem tydligt och berätta hur många du har? Jag har kring 40 par skor tror jag, men dem på bilden är mina favoriter!

Tycker du själv att du är en aning för smal? Jag ser ut som jag gör. Kan äta hur mycket som helts utan att jag går upp ett kilo, visst skulle jag ibland vilja vara mer kurvig men överlag är jag ganska nöjd med mig själv! Tycker denna besatthet med vikt måste sluta.


Vilket är ditt favoritplagg? Min vita stickade tröja från Monki!

Vilka är dina favorit affärer? Topshop, H&M och Beyond Retro!

Vilket är ditt favoritresemål? New york!

Vad väger du och hur lång är du? Vikt har aldrig varit något jag håller koll på så helt ärligt har jag inte en aning och jag är 166 lång.

Hur många läsare har du? Kring 5000 underbara prickar dagligen!

Vad är det bästa du vet? Riktigt snygga skor! Det är min drog!

Hur länge har du haft tandställning? 1,5 år tror jag!

Vilka trender kommer du köra på i vår/sommar? Favoritfärg och favoritplagg till våren? Sockersött möter Bikèr-chick och klassiska plagg som trenchcoaten och Converse! Och favoritfärgen i vår är Mimosagult! Mitt favorit märke är nog just nu Hope.

Har du några tips om hur lär sig man går snyggt i högklackat? Träna, träna och träna! Har skrivit ett inlägg med tips längre bak i bloggen!

Fem saker vi inte vet om dig?Jag är världens nattuggla älskar att sitta med en kopp te och jobba långt in på natten ensam! Då David och jag körde Harry Potter frågesportspelet fick jag rätt på var enda fråga. Jag har alltid varit en kill-tjej, har alltid föredragit kill-kompisar! Jag dansade balett i 8 år! Jag älskar TV-spel!

Tänker du på vad du äter? Några smaltips? Ät det du vill men gör det med måtta!

Jag undrar hur din lägenhet ser ut? Tadaah!

Hur ser en vanlig dag ut för dig? Från morgon till kväll.Alla dagar är verkligen olika, det är därför jag älskar mitt jobb. Är för rastlös för att ha ett 9-5 jobb!

Hur många läsare har du? Kring 5000 underbara prickar varje dag!

Vad är det bästa du vet? Riktigt snygga skor! Det är min drog!

Vart har du köpt din Indian inspererade väst? Den kommer ifrån Zara, men jag köpte den i höstas.

Vem är din bästa stilikon? Tycker Kate Moss jämt får till det snygg!

Hur fixar du ditt hår?
Jag använde en locktång från Babyliss som kostade 399 kronor, sen är det bara gå loss och prova sig fram! Själv har jag ganska lockigt hår i sig själv men som inte alltid gör som man vill, då är locktången guld!

Är det ditt naturliga hår eller har du satt i extensions, kommer ihåg att du pratade om extensions tidigare?

Jag sätter i Klipps-on ibland för att få ner längderna lite, men jag håller på att leta efter en salong för att sätta i extensions! Kan rekomendera någon är jag super tacksam!




Bloppis


Så här ser budgivningen ut nu så om ni vill fortsätta buda gör det HÄR! Den slutar kl 20 ikväll, nu ska jag fortsätta med era frågor (hälften kvar) så det kommer upp senare ikväll! Nu blir det bio med Petra!

Acne volange
700 kr,  Acne skjortan 310 kr,  Chloe toppen 360 kr,  Pudel T-shirten 300 kr,  Filippa k toppen 230kr ,  Diesel boleron 150 kr.